Wie zijn wij?

Mirjam Geers - van der Poelfoto_mir_(2).jpg

Ik ben (preverbale) logopediste en s.i. therapeute. In 2000 heb ik mijn logopediediploma gehaald aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool in Antwerpen. Met veel enthousiasme ben ik gestart in een zelfstandige praktijk. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op de mytylschool in Roosendaal met kinderen met een beperking. In deze jaren heb ik me volledig gespecialiseerd in fonologische stoornissen, OMFT en in de ziekte van Parkinson.

In 2006 ben ik gestart als ambulant begeleidster. Hierbij begeleidde ik kinderen met een spraak-/taalstoornis, gehoorstoornis of stoornis in het autisme spectrum op de reguliere basisschool. Naast logopedische begeleiding kon er meer bereikt worden door de leeromgeving erin te betrekken.

In 2011 heb ik me gespecialiseerd tot s.i. therapeut. Bij sommige kinderen en volwassenen verloopt de zintuigverwerking anders. Zie ook de website van de www.nssi.nl voor meer informatie.

Inmiddels mag ik me ook pre-verbale logopediste noemen, door een specialisatie in 2013. Hierbij kom ik vaak aan huis om in de thuissituatie mee te mogen kijken bij het eten en drinken. Samen zoeken we naar oplossingen voor het niet/onvoldoende eten van het jonge kind. 

Naast directe behandelingen ben ik ook gecertificeerd om de Hanen oudercursus te mogen geven. Dit is een cursus voor ouders van kinderen die niet tot nauwelijks spreken op de leeftijd van (1.5 tot 5 jaar).

Na allerlei verdiepingscursussen rondom Sensorische Informatie en Eet- en drinkproblematiek, heb ik in 2018 een coachingscursus afgerond. 

Belangrijk vind ik om niet enkel naar het probleem te kijken, maar naar de mogelijkheden. En hoe kunnen we vandaar uit u of uw kind verder helpen.

 

 Resi de Rooij

Resi_-_portrait_-_low_res.jpeg

Ik ben logopediste, in juli 2013 afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam. In april 2014 heb ik de cursus OMFT met succes afgerond. Sinds mijn afstuderen werk ik met veel plezier in een vrijgevestigde praktijk. Vanaf november 2014 versterk ik op maandag en donderdag in de praktijk. Net als Mirjam vind ik het belangrijk om naar het totaal plaatje te kijken om u of uw kind zo goed mogelijk te kunnen helpen. Mijn creativiteit en flexibiliteit zal ik hierbij zeker inzetten. In mijn vrije tijd ben ik graag op of in de buurt van het strand te vinden. Ik beoefen verschillende watersporten en ben energiek.

 

lid van de NVLF